ISO 22000:2005

Τι είναι το πρότυπο ISO 22000:2005

Το ISO 22000 είναι το διεθνές  πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων. Το πρότυπο EN ΙSO 22000:2005 έχει σκοπό την διασφάλιση του αποτελεσματικού ελέγχου των τροφίμων προσφέροντας εκτενέστερη εφαρμογή των αρχών του HACCP με προσέγγιση συστήματος και όχι προϊόντος. Εξασφαλίζει μία ενιαία παγκόσμια προσέγγιση στην ασφάλεια των τροφίμων, αντικαθιστώντας όλα τα υφιστάμενα μεμονωμένα εθνικά πρότυπα ασφάλειας τροφίμω Εκδόθηκε το Σεπτέμβριο 2005 και αποτελείται από τα εξής τρία μέρη:

• Απαιτήσεις σχετικά με κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής και προαπαιτούμενα προγράμματα

• Απαιτήσεις για HACCP σύμφωνα με τις αρχές του Codex Alimentarius

• Απαιτήσεις για σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το ISO 9001

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται:

Παραγωγή Ζωοτροφών

Πρωτογενής Παραγωγή

Παραγωγή πρώτων και βοηθητικών υλών

Μεταποίηση

Υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς

Διανομείς

Χονδρέμποροι

Λιανική πώληση

Προμηθευτές

Υλικών καθαρισμού και απολύμανσης

Εξοπλισμού

Υλικών συσκευασίας

ISO 9001:2008-2015

Read More

OHSAS 18001:2007

Read More

ISO 14001:2004-2015

Read More