Εγκατάσταση κλιματιστικού

 ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Η χρήση κλιματιστικών αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την οικιακή θέρμανση, ιδιαίτερα σε μικρότερα σπίτια καθώς μπορούν να θερμάνουν το χώρο γρήγορα και αποδοτικά. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας των κλιματιστικών επιβαρύνει ξεχωριστά τον κάθε καταναλωτή και όχι ολόκληρη την πολυκατοικία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη να αποφασίζει μόνος του για τη θέρμανση του χώρου του.

Το κόστος τοποθέτησης και συντήρησης των κλιματιστικών είναι χαμηλότερο από τις άλλες μεθόδους θέρμανσης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το κλιματιστικό είτε υπάρχει ήδη είτε επιλέγεται ως αναγκαστική μέθοδος δροσισμού το καλοκαίρι. Επίσης, δεν συναντάμε απώλειες στη θερμότητα λόγω κακής συντήρησης, όπως συμβαίνει συχνά με τους λέβητες και τους καυστήρες

INVERTER  AIR CONDITION

Τα κλιματιστικά inverter αποτελούν την πιο πρόσφατη συμβολή της τεχνολογικής εξέλιξης για θέρμανση με κλιματιστικά, αφού εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία τους (ο συντελεστής απόδοσης πλησιάζει σε αρκετές περιπτώσεις το 4).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε κιλοβατώρα (kwh) που καταναλώνουμε ζεσταινόμαστε με τετραπλάσια θερμική ενέργεια. Επιπλέον, η θέρμανση με κλιματιστικά μας δίνει πλήρη αυτονομία καθώς μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο χώρο του σπιτιού επιθυμούμε να θερμάνουμε.

Έτσι μπορούμε να ζεσταίνουμε ξεχωριστά την κουζίνα μας, για παράδειγμα, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια για το υπόλοιπο σπίτι.

Επίσης, ο ρόλος των κλιματιστικών μπορεί να είναι και συμπληρωματικός της κύριας θέρμανσης, ειδικά για τους μεγάλους χώρους, εξασφαλίζοντάς μας με αυτό τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο για τη συνολική απόδοση του κλιματιστικού παίζει η σωστή τοποθέτησή του.

Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να απευθύνεστε στους ειδικούς προτού προχωρήσετε σ’ αυτή την κίνηση, προκειμένου να εξασφαλίσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα κλιματιστικά είναι κατάλληλα για θέρμανση, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πιο οικονομικά είναι αυτά τύπου Inverter, τα οποία είναι τεχνολογικά ικανά να δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και στους -20 °C.